top of page

Canneloni met Spinazie & Ricotta

Soms heb ik van die dagen dat ik een maaltijd wil bereiden waarin ik veel tijd en energie kan steken. Want tenslotte is er toch weinig mooiers om te zien dan je gezin die geniet van de maaltijd die jij met veel liefde hebt bereidt.


Zondag 8 mei is het Moederdag en dit recept is er echt één die je eens voor je moeder zou moeten bereiden. Zet haar niet alleen in het zonnetje met een leuk cadeautje maar denk er ook eens aan wat van je tijd en energie aan haar cadeau te geven.


Koop een fijne fles fijn en ga lekker lang aan tafel. Dit is soms nog veel leuker om te krijgen dan een cadeau!


 

Gebruik mijn tip door een schaar te gebruiken en bespaar zo veel tijd!

 

Knip de ontbijtspek met een schaar in stukjes. Verwarm ondertussen wat olijfolie in een koekenpan. Bak de ontbijtspek aan. Als de spek een beetje is aangebakken voeg je handje voor handje de spinazie toe en bak je dit rustig aan tot de spinazie helemaal is geslonken. Ik at de Canneloni met mijn kinderen en heb daarom de spinazie in wat kleinere stukken geknipt. Dit hoeft natuurlijk niet, maar is net wat je zelf lekker vind. Voeg ruim zeezout toe en wat gemalen peper. Haal het spinazie mengsel uit de pan en zet dit in een schaaltje opzij.


Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Bak in de koekenpan het klontje roomboter en het rundergehakt rul en voeg het runderbouillon blokje toe. Voeg daarna de paprikapoeder, nog wat gemalen peper en ruim zeezout, de sambal, ketjap, curry, knoflookpuree, Italiaanse kruiden, tomatenpuree en twee blikken tomatenpulp toe aan het gehaktmengsel. Laat het gehaktmengsel op laag vuur wat door pruttelen.


Meng ondertussen de ricotta door het spinazie/spek mengsel. Vul de ovenschaal op de bodem met een laag van het gehaktmengsel. Vul de slagroomspuit of het zipper zakje met het ricotta/spinazie mengsel. Knip een puntje van de zipper bag indien je deze gebruikt. Vul één voor één de canneloni pijpjes met het ricotta mengsel. Dit is altijd lekker knoeien!


Bovenop de eerste laag met canneloni kun je wat mozzarella toevoegen en een schep gehakt mengsel om daarna verder te gaan met de twee laag. Mocht je nog wat mengsel en ruimte overhebben aan de zijkanten kun je altijd hier nog wat canneloni toevoegen. Voeg het laatste van het gehaktmengsel toe aan de ovenschaal. Mocht de canneloni niet volledig bedekt zijn kun je nog een pakje Fritto over de ovenschaal heen aanbrengen.


Maak de ovenschaal af met plakjes mozzarella en geraspte kaas. Plaats de ovenschaal afgedekt met aluminium folie in e ovenschaal en laat deze ongeveer 20 minuten bakken. Verwijder dan de aluminium folie en bak nog 10 minuten af om een krokant korstje boven op de schotel te krijgen. Hou er rekening mee dat de kooktijd verschilt per canneloni en lees dan ook altijd even de kooktijd na van de verpakking en verwerk dit in jouw recept. Moet de canneloni 40 minuten garen? Dan hou je 30 minuten met folie en 10 minuten zonder folie aan.


Ik vind het heerlijk om bij deze canneloni nog een simpele salade toe te voegen. Het recept voor deze salade zal ik binnenkort ook een keer delen! Voor nu geniet van dit heerlijke recept!


Ingrediënten:

Hoeveelheid:

Ontbijtspek

3 plakjes

Verse Spinazie

Hele zak

Runderbouillon blokje

Mager Rundergehakt

500 GR

Ketjap Manis

3 theelepels

​Curry

Theelepel [liefst Oliehoorn]

Sambal Oelek

0,5 theelepel

Tomatenpulp

2 blikken

Gebruik Mutti Parma Polpa, verkrijgbaar bij de AH, geloof me dit maakt echt verschil!

Tomatenpuree

1 theelepel

Italiaanse kruiden

1 theelepel

Knoflookpuree

0,5 theelepel

Ricotta

2 bakjes

Canneloni

1 doosje

​Fritto

1 pakje

​Mozarrella

1 bol

Geraspte Kaas

Gerookte paprika poeder

1 theelepel

Zeezout

Vers gemalen peper

Roomboter

Ik gebruik KerryGold

Olijfolie

Benodigdheden:

- Slagroomspuitzak of zipper bag

- Koekenpan

- Schaar

- Mes

- Schaaltje

- Lepel

- Ovenschaal




21 views0 comments
bottom of page